Biciclete, sport și aportul benefic pe care acestea le aduc sănătății

Sportul este un element important pentru menținerea unui organism sănătos. Riderii de biciclete pot confirma că sportul poate fi și distractiv.

Mersul pe bicicletă este benefic atât pentru fizic cât și pentru psihic. Sportivii în general folosesc mersul pe biciclete pentru relaxarea după un antrenament mai intens din sala de forță sau după un alt gen de antrenament.

Niciun alt sport nu este mai plăcut ca atunci când două sau mai multe biciclete se întrec. Mersul pe bicicletă este un sport care deși lucrează toate grupele principale de mușchi nu necesită un nivel ridicat de aptitudine fizică.

„Mersul pe bicicletă este în principiu o activitate aerobică, ce implică de asemenea inima, vasele de sânge și plămânii. În timpul efortului respirația devine mai profundă, apare creșterea temperaturii corpului, transpirație și perspirație, ceea ce duce în final la îmbunătățirea nivelului general al formei fizice”, explică  Alexandra Ionicioiu, medic primar de medicină internă. (Green Report).

Biciclete PhantomSet. Beneficiile mersului pe bicicletă

Printre multitudinea de beneficii pe care le pot avea aceste biciclete, enumerăm câteva ca fiind cele mai importante:

Capacitatea cardiovasculară crescută la efort

Insuficiența cardiacă este o afecțiune cronică gravă în care inima nu mai poate pompa suficient sânge spre organe și țesuturi. În urma acestei insuficiențe cardiece toate organele au de suferit. Acest lucru se întâmplă pentru că țesuturile primesc mai puțin oxigen și substanțe nutritive din sânge. Pe de altă parte, sângele stagnează și se acumulează în organe ca urmare a incapacității inimii de a-l primi.

Industria de biciclete a ajutat foarte multe persoane să-și îmbunătățească sănătatea inimii și a circulației sanguine.

Creșterea forței și a flexibilității musculare

Mersul pe bicicletă îmbunătățește vizibil flexibilitatea musculară, dar te ajută să-ți crești și forța organismului. Doar 30 de minute pe zi de plimbat cu o bicicletă PhantomSet și vei observa în scurt timp beneficiile asupra condiției fizice.

O bicicletă poate fi ajutorul numărul unu în antrenamentele tale zilnice. Aceasta te scutește de realizarea diverselor exerciții fizice complexe care necesită mult mai multă îndemânare.

Creșterea mobilității articulare

Deficitul de mobilitate se poate datora ori afectării țesuturilor moi ce traversează o articulație, ori afectării propriuzise a articulației prin mecanism lezional.  De asemenea deficitul de mobilitate poate apărea și când ambele cauze se suprapun. Bineînțeles că vorbim atunci de o situație mai gravă și mai greu de reparat chiar și prin mersul regulat pe bicicletă.

Scăderea nivelului stresului și reducerea anxietății și depresiei

Așa cum bine știm, orice sport are capacitatea de a ne scăpa de stres, de a ne relaxa. Toate astea datorită eliberării în organism a hormonului fericirii. Acesta se eliberează în timpul efortului fizic în general. Prin urmare, mersul pe bicicletă ne ajută la relaxarea întregului sistem muscular și mai apoi la relaxarea psihică, eliberarea de stres.

Îmbunătățirea coordonării și posturii și întărirea oaselor

Activitățile fizice sportive ne ajută în genere la îmbunătățirea posturii coloanei vertebrale și nu numai. Întărind sistemul muscular, dar și sistemul osos, automat ne va ajuta să avem o poziție a corpului mult mai corectă și o vom obține cu mai mare ușurință.

Scăderea procentului de grăsime corporală

Activitatea fizică combinată cu o dietă sănătoasă va duce întotdeauna la scăderea în greutate. Mersul pe bicicletă este un sport care lucrează cu toate grupele principale de muschi și le ajută să se întărească. Întărirea musculaturii activează organismul și acesta începe să lupte contra toxinelor și implicit a grăsimilor. Așadar, mersul pe bicicletă te ajută să pierzi să scapi de kilogramele nedorite.

Prevenție și management mai bun al bolilor

Un stil de viață sănătos ține la distanță îmbolnăvirea organismului. Mersul pe bicicletă este un sport care poate fi practicat cu ușurință de către oricine. Cumpără-ți, așadar o bicicletă și ține la distanță probleme grave de sănătate. Păstrează un stil de viață activ cu multe plimbări în aer liber.

Bolile precum cancerul sau boli ale circulației sanguine ce țin de buna funcționare a întregului organism se pot ține la distanță dacă faceți o plimbare pe bicicletă 30 de minute în fiecare zi. Este important de asemenea ca aceste plimbări să fie în aer liber.

Așadar, achiziționarea unei biciclete îți va îmbunătăți vizibil sănătatea atât fizică cât și psihică. Aceasta va ține stresul la distanță ajutând la oxigenarea corectă a creierului.

 

Articole similare

Lasa un comentariu

4 × 5 =