Detoxifierea organismului este necesară minim o dată pe an!

Pentru majoritate, detoxifierea organismului reprezintă un subiect tabu despre care au auzit numai printre vedete. Află cum poți beneficia și tu de ea!

Vara este anotimpul ideal pentru a începe detoxifierea organismului. Fructele și legumele sunt prietenele organismului nostru și cu ajutorul acestora poți începe cura de detoxifiere.

Sucurile naturale de fructe și legume sunt recomandate pentru consumul zilnic nu doar pentru detoxifierea organismului, dar și pentru menținerea echilibrului acestuia.

Antioxidanții, vitaminele și mineralele ce se găsesc în fructe și legume ne îmbunătățesc digestia și ne modifică aciditatea gastrică.

Sfaturi pentru detoxifierea organismului pe timpul verii!

1.Sucurile din legume verzi trebuie consumate zilnic în detoxofierea organismului.

De preferat până la aproximativ 2 litri pe zi! Măcriş, spanac, pătlagină, sfeclă, păpădie, varză etc. combinate cu mere, rădăcinoase sau lăstari, toate acestea aduc beneficii importante organimului nostru. Organismul va asimila foarte ușor aceste sucuri, nutrienții lor intrând rapid în sânge și ajutând la eliminarea toxinelor.

2. Consumă pepene verde în fiecare zi în timpul curei pentru detoxifierea organismului.

Pepenele este plin de  vitaminele B1 si B6, magneziu şi potasiu şi conţine unii dintre cei mai puternici antioxidanţi.

Pepenele verde conține o cantitate importantă de potasiu. Acesta ajută foarte mult la prevenirea formării pietrelor la rinichi și la dizolvarea acestora. Concentrația de peste 92% apă îl face un fruct cu proprietăți diuretice. Acest lucru ajută foarte mult la procesul de detoxifiere și slăbire.

3. Neapărat trebuie să faci mișcare în timpul unei cure de detoxifiere a organismului!

Sportul joacă un rol esențial în curele de detoxifiere. Nu exagera cu exerciții grele și intense. În timpul curelor de detoxifiere sunt recomandate exercițiile de nivel moderat. Mișcarea, deși este recomandată, poate scădea glicemia. Având în vedere că pe timpul curei de detoxifiere consumi alimente cu indice glicemic scăzut trebuie totul făcut cu moderație.

4. Bagă-te la nani înainte de miezul nopții pentru detoxifierea organismului!

Somnul este extrem de important în refacerea organismului, având beneficii antioxidante.

Studiile au demonstrat că somnul joacă un rol esențial în conservarea speciei. Stresul oxidativ este un factor care influentează negativ întreg organismul,însă somnul ne eliberează de acest stres oxidativ.

Dietele de detoxifiere pot fi personificate, neexistând un tipar universal pentru asta!

Este bine să existe o zi pentru obișnuirea organismului. Ziua 1 în care renunțăm ușor la câteva alimente nepermise cum ar fi:pâine, zahăr, ulei, grăsimi, sucuri, dulciuri, produsele de patiserie. În această zi este de preferat să mâncăm ciorbe sau supe de legume, iaurt, brânză slabă de vaci.

În zilele ce urmează , 2,3 și 4 se consumă de regulă câte 3 legume crude la o masă evitându-le pe cele acide precum roşiile, ceapa, varza, conopida sau gulia.

Când ajungem la ziua 5 este bine să consumăm la fel ca în ziua 1,  pentru a face treptat trecerea de la cura de detoxifiere, spre cea cu regimul alimentar obișnuit.

Beneficiile consumului de apă pentru detoxifierea organismului!

În cura pentru detoxifierea organismului este de preferat să consumăm un minim de 2 litri de apă în fiecare zi. Apa ajută foarte mult la eliminarea toxinelor din sânge.

1.Întreține o siluetă subțire

2. Previne îmbătrânirea prematură

3. Are efect energizant

4.Crește rezistența la stres

5.Crește rezistența la efort

6.Menține sănătatea tractului digestiv

7.Reduce riscul apariției de pietre la rinichi

8.Menține sistemul imunitar puternic

9.Menține sănătatea articulațiilor

10.Îmbunătățește funcțiile cognitive

 

 

 

 

Articole similare

Lasa un comentariu

3 × three =