Masaj de relaxare – beneficii miraculoase ale organismului!

Un masaj de relaxare are capacitatea să-ți redea vitalitatea în câteva minute! Te eliberează de stres și îți aduce beneficii organismului!

Dacă niciodată nu ai apelat la această tehnică pentru a te relaxa, îți sugerăm să o faci cât de repede posibil. Te asigurăm că nu vei regreta nicio secundă!

La ce te ajută un masaj de relaxare?

 1. Îți îmbunătățește aspectul pielii – pentru că îmbunătățește circulația sângelui, acesta te ajută la recuperarea elasticității pielii și la oxigenarea țesuturilor. Aspectul pielii tale va fi unul mult mai ferm.
 2. Îți îmbunătățește  vizibil postura – atunci când stai la birou sau când conduci, adopți o postură deficitară, iar coloana ta suferă. Cu ajutorul unui masaj de relaxare vei reuși puțin câte puțin să îndrepți situația.
 3. Masajul de relaxare combate depresia și anxietate – Academia Americană de Psihiatrie a aflat că cei care suferă de probleme psihice sau emoționale au început să se simtă mai fericiți și mai relaxați după un masaj de relaxare, nivelul lor de stres scăzând drastic.
 4. Masajul te ajută să dormi mai bine – dacă ai deseori probleme cu somnul, s-a demonstrat că un masaj te poate ajuta. Acesta are capacitatea de a reduce starea de oboseală fizică sau mentală.
 5. Este dovedit că un masaj de relaxare îți poate ameliora migrenele. Începând chiar de la prima ședință vei observa îmbunătățiri.
 6. Masajul de relaxare stimulează memoria – acesta te ajută să devii mai atent și să ai o putere de concentrare mult mai mare.
 7. Ajută la recuperarea după efort fzic prelungit – ameliorează febra musculară.

Când nu este indicat să folosim masajul de relaxare drept terapie?

Ca în orice tehnică de recuperare, masajul de relaxare are și el contraindicațiile lui.

 1. Nu utilizați masajul de relaxare în afecțiunile psihice majore.
 2. Evitați-l atunci când suferiți de vreo boală a tubului digestiv.
 3. Afecțiunile pulmonare nu sunt compatibile cu masajele de relaxare. Evitați-le când suferiți de plămâni.
 4. Dacă aveți temperatură, un  masaj de relaxare este contraindicat. Acesta va pune sângele și mai mult în mișcare, iar temperatura va crește mai mult.
 5. Când suferiți de afecțiuni ale pielii, de asemenea nu puteți beneficia de un masaj de relaxare. Acesta vă poate aplifica starea de rău mai ales în cazul arsurilor.

Când simțiți că aveți nevoie de un strop de energie rugați repede pe cineva să va maseze după cap. Relaxând acea zona, dați voie sângelui să oxigeneze mai bine creierul. Astfel vă veți simți pe loc mult mai bine și vă veți putea continua munca.

Dacă sunteți însă la plajă și ați abuzat de razele soarelui, nu mai puteți beneficia de un astfe de masaj.

În toate celelalte situații mai sus menționate puteți profita din plin de beneficiile terapiei prin masaj. Merită toți banii, chiar dacă acasă nu are cine să vi-l ofere și trebuie să mergeți la vreun salon!

 

Articole similare

Lasa un comentariu

20 − thirteen =