Muzica de relaxare dă sau nu rezultate în perioadele stresante?

Atunci când ești stresat ai nevoie de ceva care să te scoată din starea de rău. Muzica de relaxare este cu siguranță ce ai nevoie!

Nimeni și nimic pare că nu ne mai ajută atunci când ceva ne stresează. Cu atât mai  mult gălăgia pe care chipurile ar face-o muzica. Greșit! Spun experții în domeniu. Muzica de relaxare este chiar recomandată pentru a ne pune pe butuci. Aceasta ne face să uităm subit de ce anume eram stresați sau supărați

Folosim muzica de relaxare și pentru a adormi mai repede. Da, da, ați citit bine. În ziua de astăzi nu mai numărăm oi pentru a adormi, ci ascultăm muzică. Greu de crezut? Există anumiți hormoni care se activează la auzul sunetelor muzicale relaxante.

Încearcă și vei simți pe pielea ta!

Momentele în care pare că ai nevoie de o mână de ajutor în viața ta, iar muzica de relaxare pare a fi ultima soluție sunt următoarele:

 • ești super stresat – melodiile de relaxare te ajută să-ți relaxezi mușchii și să te gândești la altceva decât la ceea ce ți-a cauzat stresul.
 • vrei să  meditezi asupra unei anumite probleme – atunci când te întinzi în pat și vrei să te gândești pentru a lua o decizie corectă într-o anumită problemă – chiar ajută. Te deconectează și te concentrează pe ce ai nevoie.
 • vrei să faci yoga pentru relaxarea corpului – știm bine că yoghinii se folosesc cel mai des de  muzica de relaxare atunci când meditează. Aceștia susțin că anumite mantre pe care le repetă pe melodiile relaxante le conferă o stare de mai bine.
 • aveți nevoie de vindecare interioară și de pace – acestea sunt tehnici des utilizate care se regăsesc în cartea ” Puterea absolută a subconștientului tău”. În carte se vorbește foarte mult despre realizarea materială a viselor prin simpla repetare a dorințelor pe anumite melodii relaxante.
 • doriți reechilibrarea atât psihică cât și fizică – pentru a vă reechilibra organismul aveți nevoie de multe ședințe de terapie prin muzică relaxantă și masaj.

Muzica de relaxare poate avea foarte multe atribuții

 • doriți să nu mai mâncați necontrolat – muzica de relaxare ajută de asemenea la relaxarea psihică. Știm cu toții că un om stresat are tendința de a mânca necontrolat.
 • sunteți în avion și vă e teamă – teama de avion se poate înfrunta cu ajutorul muzicii.
 • relaxarea în timpul unei călătorii – dă muzica la maxim când ești la drum lung. Te relaxează, dar te ajută și să nu adormi.
 • muzica poate reduce durerea – când te doare ceva și asculți muzică, parcă puțin câte puțin durerea se diminuează.
 • vă ajută să vă concentrați mai ușor la locul de muncă – la birou preferi să asculți muzică decât să auzi șușotelile colegilor.
 • muzica vă poate relaxa și în timpul sexului – există o practică  numită sex tantric, folosită cu precădere de yoghini.
 • și nu în ultimul rând relaxează bebelușii – bebelușul tău este agitat și nu poate să adoarmă? Se trezește la orice mișcare? Obișnuiește-l de mic cu muzica de relaxare și nu vei mai avea probleme cu somnul!

Muzica este folosită încă din cele mai vechi timpuri ca metodă de relaxare. Astăzi și-a păstrat aceleași atribuții în societate, ba chiar într-o manieră mult mai dezvoltată.

 

Articole similare

Lasa un comentariu

fourteen + one =