Rețete de post. Idei culinare sănătoase pentru postul Craciunului

Postul Crăciunului este în toi. Am pregătit câteva idei de rețete de post care te vor face să poftești cu siguranță. Încearcă-le și tu și cu siguranță le vei recomanda și tu mai departe prietenilor tăi.

rețete de post
rețete de post

Rețete de post – Orez cu varză

Ingrediente

  • 1 varză
  • 1 cană de orez
  • 4 tulpini de ţelină mărunţite
  • 2 cepe mari tocate
  • 4 căţei de usturoi mărunţiţi
  • 2 foi de dafin
  • oregano
  • chimen
  • scorţişoară
  • 300 ml de ulei
  • sare
  • piper
  • 1 pahar de vin roşu
  • 5 roşii (date pe răzătoare) sau 2 linguri de bulion (puţin diluat).

Cum se prepară orezul cu varză?

  1. Spală şi se curăţă varza de frunzele exterioare. Îndepărtează cotorul şi taie frunzele în fâşii de aproximativ 2 cm.
  2. Pune la fiert împreună varza, orezul, ţelina, ceapa, usturoiul, foile de dafin, sarea, uleiul şi completează cu apă cât cuprinde. Acoperă cratiţa cu un capac.
  3. Prepară un amestec de roşii sau bulion cu oregano, chimen, vin, scorţişoară şi piper care trebuie să le adaugi peste varză.
  4. Amestecă bine şi lasă pe foc până când scade sosul. Mare atenție să nu se lipească de fundul tigăii.
rețete de post
rețete de post

Rețete de post – Conopidă cu ciuperci

Ingrediente

  • 1 conopidă
  • 200 g ciuperci
  • 100 g margarina
  • 1 lingură făină
  • 1 legătură de pătrunjel
  • sare
  • piper

Cum se prepară conopida cu ciuperci

Se rupe conopida în buchețele apoi se spală. Se pune pe foc o oală cu apă și cu sare apoi se adaugă conopida la fiert. Se curăță și ciupercile, se spală și se taie felii. Se călesc 10-15 minute în margarină, se presară făine și apoi se stimg cu o cană de apă. După ce dă în clocot se adaugă și conopida fiartă. Potriviți de sare și mai lăsați la fiert încă 10 minute. Adaugați pătrunjel tocat mărunt și piper.

rețete de post
rețete de post

Rețete de post – salată de țelină cu măsline

Ingrediente

  • 6 tulpini de ţelină
  • tăiate cubuleţe; 1 castravete
  • tăiat cubuleţe; 1 morcov mare ras
  • 100 de grame de măsline verzi tocate
  • 1 cană de nuci tocate
  • 1 linguriţă de praf de usturoi
  • 1 linguriţă de salvie
  • 4 căni de paste fierte din orez
  • grâu sau grâu integral
  • 1 cană de Maioneză de post
  • sare de mare şi piper negru după gust

Cum se prepară salata de țelină cu măsline?

  1. Se combină ţelina, castravetele, morcovul, măslinele şi nucile într-un bol potrivit pentru salată.
  2. Se amestecă usturoiul şi salvia. Se toarnă peste legume şi se amestecă pentru omogenizare.
  3. Se adaugă pastele fierte şi maioneza.
  4. Se asezonează cu sare.
  5. Se acoperă şi se pune la răcit cel puţin 4 ore sau peste noapte.

Vă urăm post ușor și la cât mai multe idei delicioase și sănătoase!

Articole similare

Lasa un comentariu

five × one =