Sex shop și sănătate sexuală pentru o stare de bine!

Pentru anumite persoane subiectele despre sex, despre sănătatea sexuală sau despre sex shop sunt mult înafara limitelor personale. Organizația Mondială a Sănătății consideră, însă, sexualitatea o dimensiune esențială a sănătății umane și a stării de bine.

Tot mai multe persoane au diverse întrebari, însă aspectul fundamental care se ia în calcul când vine vorba despre sănătatea sexuală, este: ”Sunt normal/ă?”.

Acest tip de întrebare  este cel mai bun motiv pentru a fi educat cu privire la sănatatea sexuală sau sex shop. A avea o înțelegere realistă a acestor aspecte legate de educația sexuală, reprezintă un lucru esențial încă din pubertate.

Aspecte importante legate de educația și sănătatea sexuală
  • Înțelegerea diferitelor dorințe, a stimulării sau autostimulării cu diverselor elemente întâlnite în sex shop. Răspunsurile la aceste probleme vă pot îmbunătăți  sănătatea sexuală.
  • Probleme legate de reproducere.
  • Problemele legate de aparatul reproductiv al femeilor. Acestea trec prin multe schimbări în viață. Sarcina, nașterea sau menopauza, le poate duce să experimenteze o lipsă de lubrifiere a vaginului. Acest lucru face ca actele sexuale să fie neplacute. Soluții pentru aceste probleme se găsesc în farmacii sau la sex shop.
  • Apetitul sexual scăzut este de asemenea o sursă frecventă de conflict între cuplurile care au întâmpinat o astfel de problemă.
  • Disfuncția erectilă reprezintă o problemă de sănătate sexuală foarte serioasă. Există diferite motive atât fizice cât și emoționale din cauza cărora apar disfuncțiile erectile. Tot la farmacie sau la sex shop găsiți și rezolvarea. Bineînțeles după o vizită la medic.
  • Handicapul fizic sau diversele problemele de sănătate necesită ajutor din partea sexologului și creativitate din partea ambilor parteneri pentru a avea o viață sexuală activă și sănătoase. De asemenea sexologul vă poate îndruma spre achiziționarea de accesorii sexuale ce se găsesc în sex shop.

Sfaturi pentru a vă menține o viață sexuală activă și sănătoasă!

1. Terapia individuală

Majoritatea supraviețuitorilor traumelor sexuale au găsit în terapie o posibilitate de recuperare. Terapia oferă un loc sigur pentru a vorbi despre problemele lor care le influențează în mod direct viața sexuală. Cu ajutorul specialistului, aceștia își vor explora sentimentele legate de sex și de relațiile lor. Vindecarea de anumite fobii legate de problemele intime se face treptat și doar în prezența unui specialist.

2. Terapia de cuplu

O traumă sexuală este una dintre cele mai dificile situații pe care o persoană o poate suporta. Ea poate afecta absolut toată viața. De la starea de spirit a persoanei, la sănătatea fizică.

Dacă vă luptați cu încrederea partenerului dumneavoastră, ar putea fi o idee bună pentru amandoi să mergeți la câteva ședințe de terapie de cuplu. Un terapeut înțelege mai bine nevoile unui cuplu. Acesta vă poate ajuta în procesul de vindecare și de recuperare. Consilierea îmbunătățește comunicarea în cuplu, lucru ce vă ajută să vă simțiți mai confortabil.

3. Atingerea și îmbrățișările

Cei mai mulți dintre noi avem tendința de a asocia îmbrățișările cu o persoană de sex opus cu intimitatea. Îmbrățișările lipsite de intenție sexuală ale partenerului vă pot ajuta să vă deschideți spre o conexiunie mai complexă cu acesta.

4. Respectul

Într-un cuplu, respectul este cel care poate construi o relație solidă. Lipsa acestuia duce la conflicte, iar apariția conflictelor poate duce la destabilizarea relației sexuale dintre cei doi parteneri.

Respectându-vă reciproc puteți păstra conexiunea sexuală la un nivel ridicat pentru mai multă vreme. Acesta vă oferă libertate de exprimare în timpul actului sexual.

5. Stilul de viață sănătos

Menținerea unui echilibru între consumul de alimente sănătoase și sport în viața de zi cu zi vă poate ajuta să aveți și o viață sexuală sănătoasă. Funcțiile organismului nostru sunt împletite atât de perfect , încât de la junk food până la disfuncții sexuale este un pas foarte mic.

Astfel, sănătatea spirituală, sănătatea psihică, sănătatea fizică cât și cea sexuală sunt în strânsă legătură și se trag după sine. Așadar dacă una dintre acestea se dezechilibrează le atrage după sine pe toate celelalte și doar cu ajutorul unui specialist vă mai puteți așeza înapoi pe  linia de plutire.

 

Articole similare

Lasa un comentariu

four × 2 =