Stimularea memoriei cu ajutorul remediilor naturiste

De-a lungul timpului oamenii au incercat numeroase metode pentru a-si imbunatati starea de sanatate mentala . Pentru multi dintre noi o importanta  majora o are dezvoltarea  memoriei. Stimularea  memoriei a devenit un subiect de mare interes in zilele noastre .

Fie ca vrei sa iti ajuti copiii sa aiba rezulate mai bune la scoala , fie ca pur si simplu vrei sa ai o tinere de minte mai buna vom vorbi despre remediile pe care natura ni le-a oferit in dar, pentru stimularea memoriei .

Fitoterapia si miracolele din natura

 

Starea de oboseala permanenta, stresul sau somnul insufiecient iti creeaza probleme de concentrare si implicit de tinere de minte? Un ajutor din natura ar fi ceaiurile şi uleiurile eterice din busuioc, cimbrişor, rozmarin şi mentă. Acestea ajuta la imbunatatirea starii de concentrare si ne stimuleaza memoria .

Consumul de Ginkgo biloba, sub formă de infuzie, tinctură sau drajeuri, ne poate ajuta la o mai buna functionare a creierului .

Acesta il oxigeneaza în mod constant si ajuta la tratarea tulburărilor de memori,  previne pierderile de memorie şi sporeste performanţele intelectuale la orice vârstă.

Consumand tinctura de ginsenf siberial sau ginseng chinezesc in cantitate de 20 de picaturi de 3 ori pe zi dupa mese poti elimina starile de extenuare fizica si psihica  . Fa o cura de maxim 30 de zile si vei observa cu eliminand oboseala iti maresti puterea de concentare si implicit iti stimulezi memoria .

Saschiul este o alta minune a naturii care ne ajuta a activarea circulatiei sanguine  nivel cerebral . Acesta ne ajuta de asemenea la prevenirea pierderii memoriei mai ales pentru persoanele in varsta . Consumat cu regularitate te poate ajuta sa nu fii un batranel care uita numele nepotilor 🙂 .
O cura de o luna cu cate 3 cani de ceai de salvie pe zi te ajuta sa elimini oboseala mentala si sa iti inviorezi memoria . Probabil ca inainte de examene importante poti face o astfel de cura pentru a-ti spori randamentul .
Spirulina şi ventrilica constituie tonice eficiente în păstrarea tinereţii creierului, iar seminţele de in sunt o bună sursă de acid alfa-linoleic, care îmbunătăţeşte activitatea cerebrală a cortexului.

Apiterapia ajuta la stimularea memoriei

 

Majoritatea persoanelor cu varste inaintate sufera de tulburari de memorie cu caracter pasager sau prelungit .

 

 

laptisor de matca in stare pura

Natura a fost generoasa si in cazul lor , oferindu-le ca si remediu laptisorul de matca. Acesta ajuta la impiedicarea si instalarea prematura a pierderilor de memorie  si stimuleaza activitatea cerebrala .

Imediat cum aveti primele  simptome de tulburari de memorie incepeti tratamentul cu laptisor de matca .

Polenul si pastura sunt unele dintre cele mai complexe alimente date de natura prin  intermediul albinutelor . Acestea au un continut bogat de vitamina B, E, fosfolipide si flavonoizi .

grauncioare de polen

Folosirea produselor apicole cu regularitate chiar dinaintea aparitiei simptomelor ne ajuta la stimularea activitatii neuronale .

Pentru a preveni tulburarile de memorie trebuie sa nu asteptam primele simptome pentru a apela la diferitele tratamente  naturiste . Hai sa facem un obicei sanatos din a consuma produsele pe care natura ni le lasa la indemana!

 

 

Articole similare

Lasa un comentariu

twelve − 3 =