Terapia Bowen – metoda non invazivă de vindecare

Terapia Bowen prezintă unul dintre cele mai profunde concepte terapeutice existente în lume, în prezent.

Aceasta se bazează pe teoria conform căreia, odată realizată relaxarea totală a corpului, se activează abilitatea proprie a organismului de a redresa orice problemă a corpului și a minții, prin readucerea acestora la echilibru și armonie. Această terapie este unica modalitate de echilibrare neuro-musculară.  Lucrează atât prin sistemul nervos, cât și prin sistemul circulator și limfatic.

Este recunoscută pentru eficiența sa în tratarea multor afecțiuni cum ar fi:

  1. Deplasările osoase se realiniază fără o manipulare a articulațiilor.
  2. Tensiunile musculare și încordările se elimină, iar circuitul limfatic normal se restabilește fără masaj  muscular.
  3. Meridianele energetice se restabilesc imediat.
  4. Echilibrul psihic se normalizează.

În proporție de 99% pacienții sunt mulțumiți de această terapie și își îmbunătățesc vizibil sănătatea.

Cum se aplică terapia Bowen?

Pacientul poate sta întins pe un pat sau chiar pe o masă de masaj. Acesta trebuie să fie acoperit și așezat într-o poziție confortabilă. Terapia Bowen se poate aplica, însă și unui pacient așezat pe scaun.

O ședință constă de fapt în aplicarea unor mișcări delicate, efectuate cu degetele, pe anumite puncte specifice, asupra mușchilor și țesutului conjunctiv. Aceasta se poate aplica fie pe piele fie peste o îmbrăcăminte ușoară. Aplicând aceste mișcări se transmit mesaje prin intermediul sistemului nervos. Astfel se recuperează memoria celulară a unei stări ideale de relaxare și echilibru.

  • Se lasă câteva minute de pauză între fiecare dintre seturile de mișcări. În aceste pauze, pacientul se odihnește singur. Organismul are astfel timp să prelucreze mesajele transmise de terapia Bowen pentru a iniția procesul de vindecare.
  • Se vor observa rezultate notabile chiar de la prima ședință, procesul de auto-vindecare derulându-se și în zilele ce vor urma.
  • Ședințele se aplică la interval de 7 zile.
  • Terapia Bowen nu folosește manipulări prin forță. Terapeutul nu forțează organismul pacientului să execute o comandă ci îi permite propriul ritm pentru a se auto-vindeca!

 

 

Articole similare

Lasa un comentariu

18 − thirteen =