Terapie prin miscare, remediu contra durerilor de spate

Durerile de spate afecteaza milioane de persoane din intreaga lume. Antiinflamatoarele au ajuns sa fie luate ca bomboanele la cea mai mica durere. Terapia prin miscare fiind de-a dreptul ignorata.

Daca atunci cand ai mers la medic ti s-a spus sa stai mai mult la pat , sa iei mai multe medicamente , sa renunti la tocuri sau la alte activitati funny din viata ta, inseamna ca nu ai ajuns la medicul potrivit .

Din statisticile Organizatiei Mondiale a Sanatatii arata ca peste 80% din populatia lumii la un moment dat pe parcursul vietii se confrunta cu un episod de durere de spate . Ingrijorator este  ca tratamentul durerilor de spate este instituit foarte tarziu, bolnavii preferand sa trateze mai degraba efectele decat cauzele .

Una dintre cele mai simple si mai eficiente metode de ameliorarea durerilor de spate ar fi aceasta terapie prin miscare .

 

Terapie prin miscare? Ce este si unde o practicam?

 

Cea mai nouă tehnologie în materie de dureri de spate este un sistem de reabilitare  format din sase aparate de ultima generatie . Acesta este folosit cu succes în tratarea problemelor coloanei vertebrale.

Aceste aparate  completează efectele gimnasticii medicale, kinetoterapiei, înotului şi ale altor sporturi necesare întăririi musculaturii paravertebrale şi care se bazează tocmai pe mişcare .

Aparatele mai sus mentionate ne lucrează musculatura mică, profundă, „lipită” de coloană. Musculatura care este cel mai puţin folosită în viaţa de zi cu zi .

Aceste aparate evaluează fiecare persoană în parte, la capitolele mobilitate, forţă şi rezistenţă musculară pentru ca nu toata lumea are aceeasi problema la spate .

Apoi aceste date sunt transmise catre un computer care creeaza pe baza lor un program personalizat de exercitii.  Acesta are rolul sa rezolve problemele la coloana vertebrala a persoanei care face terapie prin miscare.

Abia apoi, sub atenta supraveghere a unui specialist, persoana evaluata poate lucra cu cele sase aparate pentru reabilitarea musculaturii coloanei .

Specialistul are grija ca miscarea sa se faca in limitele indicate de ecranul electronic al fiecărui aparat, chiar în timpul antrenamentului.

Rezultatele sunt inregistrate intr-o baza de date. Pentru pacient, este efectuat periodic un profil al coloanei vertebrale . Acesta se compara cu valorile standard , dar si cu cele initiale ale pacientului. Se urmareste observarea rezultatelor in urma terapiei prin miscare .

Terapia prin miscare privita ca o tehnologie de recuperare medicala pentru coloana vertebrala trateaza durerile de spate nespecificate, modificarile degenerative , hernia de disc . Acestea pot ajuta chiar si pacientii care au ajuns deja la operatie. Doar daca sunt recomandate de neurochirurg .

Terapie prin miscare , o tehnologie de recuperare  medicala de succes

 

Terapia prin miscare poate avea si contraindicatii . Acestea sunt stabilite de specialist mai ales in cazul tumorilor, a inflamatiilor acute sau a fracturilor recente .

Tehnologia de recuperare medicală pentru coloana vertebrală tratează durerile de spate nespecifice, modificările degenerative, hernia de disc şi chiar situaţiile post chirurgicale. Doar dacă sunt recomandate de neurochirurg.

Are însă şi unele contraindicaţii pe care le stabileşte medicul specialist. Printre acestea se numără tumorile, inflamaţiile acute şi fracturile recente.

Asadar, in batalia -terapie prin miscare versus medicamente- cu siguranta castiga cea dintai. Orice persoana care tine la sanatatea sa fizica si mentala prefera miscarea in locul chimicalelor ingerate pe cale orala. Chimicale care de cele mai multe ori afecteaza celelalte organe .

 

Articole similare

Lasa un comentariu

2 × five =