Terapii alternative folosite în tratarea multor afecțiuni

În zilele noastre s-au descoperit foarte multe metode pentru a trata diverse afecțiuni. Printre acestea amintim și aceste terapii alternative, des utilizate!

Medicina folosește frecvent diverse tipuri de terapii alternative sau complementare pentru a reuși să câștige lupta cu multitudinea de afecțiuni apărute în ultimii ani.

Exemple de terapii alternative/complementare

Acupunctura

Acupunctura este una dintre ramurile medicinei din China și presupune înțeparea cu ace. Aceste înțepături trebuie făcute în anumite puncte precise, aflate de-a lungul anumitor meridiane energetice care formează o rețea complexă. Această terapie alternativă are drept scop provocarea unui efect analgezic și echilibrarea organismului.

Criosauna

O baie de aer rece și foarte uscat, timp în care organismul este supus unor temperaturi foarte scăzute, dar treptat. Aceasta este una dintre cele mai des utilizate terapii, de către persoanele care au probleme cu kilogramele în plus.

Apiterapia

Apiterapia este una dintre cele mai des utilizate metode pentru tratarea diferitelor afecțiuni. Acesta are la bază tratarea bolilor prin folosirea de produse apicole 100% naturale.

Argiloterapia

Utilizarea argilei pentru tatarea diverselor afecțiuni poartă numele de argiloterapie.

Aromoterapia

Aceasta face parte din fitoterapie. Urmărește tratarea afecțiunilor cu ajutorul unor produși volatili, arome, parfumuri.

Auriculoterapia

Reprezintă o ramură a acupuncturii în care se folosesc doar punctele energetice de la ureche.

Ayurveda

Este o terapie apărută în India, ce are ca scop crearea unui echilibru între trup, suflet, spirit și lumea înconjurătoare.

Balneoterapia

Aceasta se referă la folosirea băilor în scop terapeutic.

Bioenergoterapia

Transmiterea unei anumite cantități de energie de la un individ către altul în scopul ameliorării stării psihosomatice ale acestuia, poartă numele de bioenergoterapie. Prin bioterapie se realizează de fapt un transfer de bioenergie către o persoană dezechilibrată, în scopul echilibrării acesteia.

Biorezonanța

Această metodă terapeutică se bazează pe o tehnologie care detectează și citește oscilațiile ultrafine, electromagnetice produse de fiecare organ în parte.

Chiroterapia

Aceasta constă în rearanjarea manuală a vertebrelor coloanei, înlăturând astfel durerile de spate.

Cristaloterapia

Aceasta constă în folosirea proprietăților extraordinare a anumitor cristale cu rolul de a echilibra întreg organismul. Cu ajutorul acestei practici, echilibrezi energetic organismul și elimini blocajele care pot produce anumite boli.

Cromoterapia

Folosită încă din cele mai vechi timpuri, aceasta utilizează tratarea anumitor afecțiuni utilizând culorile și lumina.

Electropunctura

Apărută prima oară în China, această metodă se bazează pe stimularea punctelor folosite în acupunctură folosindu-se electrozi sau electrozi punctuali de suprafață.

Fitoterapia

Fitoterapia utilizează plantele medicinale în tratatea tuturor bolilor.

Fizioterapia

Fizioterapia reprezintă o metodă de tratament care utilizează agenții fizici: aer, lumină, apă, electricitate.

Hirudoterapia

Este terapia care ajută la vindecarea anumitor afecțiuni cu ajutorul lipitorilor medicale.

Exemple de terapii alternative sunt foarte multe, noi enumerându-le pe cele mai des folosite mai ales la noi în țară. Medicina alternativă este foarte des utilizată și asta tocmai pentru că a avut rezultate excepționale recunoscute chiar de către medici.

 

Articole similare

Lasa un comentariu

one × 2 =