Uleiul de cocos și beneficiile acestuia pentru sănătate

Beneficiile pe care uleiul de cocos le aduce organismului sunt multiple. Consumat cu regularitate, acesta vă îmbunătățește starea de sănătate.

Uleiul din nucă de cocos are un conținut ridicat de acizi grași cu lanț mediu, ca de exemplu: acid caprilic, acid lauric și acid capric. Aceste grăsimi vă vor conferi mult mai multă energie pe termen lung, datorită faptului că ele se digeră treptat.

Ușor de digerat, acesta nu formează  depozite de grăsime, fiind ușor de procesat de către ficat. Efectele sale microbiene și antibacteriene l-au consacrat prin rândul celor preocupați intens de sănătate.

Uleiul de cocos 10 beneficii pentru organism

1.Uleiul de cocos tratează Alzheimerul

Pentru că ficatul depune eforturi minime pentru a-l procesa, este o sursă rapidă de energie a creierului. Compușii acestui ulei ajută organismul să elibereze insulina. Acest lucru conferă o sursă suplimentară de energie pentru îmbunătățirea funcționării creierului.

2.Îmbunătățește funcționarea vezicii biliare și a pancreasului

Folosit cu regularitate, reduce considerabil riscul îmbolnăvirii vezicii biliare și a pancreasului. Compușii acestuia îmbunătățesc funcțiile organelor, ajutându-le să se elibereze de atacurile radicalilor liberi.

3.Uleiul de cocos protejează rinichii

Această substanță miraculoasă oferită de natură , curăță tractul urinar și vindecă infecțiile apărute la nivelul rinichilor.  Consumând chiar și apă de cocos vei grăbi procesul de hidratare din corp, făcând-o mult mai eficientă.

4. Uleiul de cocos reduce inflamațiile și artrita

Foarte multe studii relevă faptul că acesta reduce inflamațiile și vindecă artrita, având acțiune analgezică și antiinflamatoare.

5.Previne cancerul

Atât corpii cetonici cât și acizii grași cu lanț mediu contribuie  la protejarea celulelor împotriva radicalilor liberi. Acest lucru ajută la prevenirea dezvoltării cancerului.

Un studiu recent vorbește despre faptul că este extrem de eficient în combaterea cancerului de colon.

Acidul lauric din uleiul de nucă de cocos fiind capabilă să distrugă 93% din celulele canceroase după doar 48 de ore de la expunere.

În timpul acestui studiu s-a observat că acest acid lauric a acționat în două moduri pentru a distruge celulele canceroase. Mai întâi a scăzut nivelurile de glutațion din celule, iar mai apoi a crescut stresul de oxidare. În aceste condiții celulele canceroase au fost mai sensibile.

6.Vindecă rănile

Acesta  ajută foarte mult în cazul arsurilor, eczemelor, mătreții, dermatitelor și a psoriazisului. Uleiul mai poatând fi folosit, de asemenea ca și demachiant sau cremă hidratantă.

7.Previne cariile și bolile gingivale

S-a demonstrat că făcând gargară cu ulei din nucă de cocos timp de 10 până la 20 de minute, acesta absoarbe bacteriile de la nivel bucal. Microbii din gură sunt făcuți din grăsimi, iar uleiul de cocos le atrage ca un magnet. La finalul procedurii scuipați uleiul în gunoi și nu în chiuvetă. Niciodată nu înghițiți după ce ați făcut gargară. Clătiți cu apă și nu renunțați la periajul obișnuit al dinților.

8.Tratează gâtul inflamat

O simplă linguriță din acesta poate trata durerea de gât. Uită de banalul ceai cu miere și lămâie atunci când ai gâtul inflamat.

9.Uleiul de cocos crește nivelul sațietății

Consumă o linguriță din acest ulei înainte de masă pentru a te simți sătul mai repede. În felul acesta vei reuși să-ți echilibrezi greutatea și să scapi de câteva kilograme în plus.

10.Echilibrează hormonii

Uleiul din nucă de cocos oferă glandelor suprarenale și glandei tiroide substanțele de care au nevoie pentru a echilibra cantitatea hormonală din organism .

Pe lângă beneficiile pentru sănătate, poate fi întrebuințat cu succes și pentru înfrumusețare ca și produs cosmetic. Introducându-l în viața ta și în alimentația ta, vei da un plus de vigoare organismului.

 

 

 

Articole similare

Lasa un comentariu

four × 4 =